Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen. Download

Benieuwd naar onze werkwijze?

Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen.

Download

Informatiebeveiliging & Bedrijfscontinuïteit ISO 27701.

De ISO27701 is een norm die houvast biedt voor het inrichten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een Privacy Information Management Systeem (PIMS). De toetsing voor de ISO 27701 is mogelijk in combinatie met de eisen uit ISO 27001 en ISO 27002. Het Information Security Management System (ISMS) zoals bekend bij vele onder andere door de ISO 27001 is dusdanig ontworpen dat bijvoorbeeld specifieke eisen, in dit geval Privacy, eenvoudig geïntegreerd kan worden. Volgens de aspecten uit de ISO 27701 richt je dan een Privacy Information Management System (PIMS) in.

ISO 27701 en een AVG certificaat? De ISO 27701 presenteert beheersmaatregelen welke als handvaten dienen om de organisatie in control te laten zijn ten aanzien van de AVG. De wetgeving AVG | GDPR kent een ander type accreditatie dan de ISO 27001. Ben jij als organisatie bijvoorbeeld “verwerkingsverantwoordelijke”, dan biedt de ISO 27701 jouw stakeholders het vertrouwen dat het begrip privacy een prominente rol kent binnen de organisatie.

Wij verwijzen je graag door naar onze jurist.

Profiel foto Cyrille Teuwsen

Cyrille Teuwsen

Als consultant van KVGM kun je me inzetten voor diverse certificeringstrajecten. Met mijn juridische achtergrond ben ik goed in het interpreteren van verschillende normen. Daarbij ga ik voor creatieve en praktische oplossingen die passen bij de klant. Een duidelijke aanpak en open communicatie passen bij mij en zorgen ervoor dat onze klanten zeker weten dat zijn/haar belangen behartigd worden.

cyrille@kvgm.nl +31 622 514 792